maandag 9 januari
Door: tweedekanjer
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
09 Januari 2012 | China, Beijing
Na het ontbijt hebben we in de buurt van het hotel lekker gewandeld. Wat een smog, smog en smog. Stond een zonnetje aan de hemel, maar deze kwam er gewoon helemaal niet door. Wat wil je dan ook met 9 miljoen inwoneners en even zoveel auto's en even zoveel scooters. Nou ja, van de scooters niet zoveel last, deze rijden allemaal electrisch. Na deze frisse neus was het tijd voor Zhi zijn midddagdutje. Heeft dan ook lekker geslapen. Toen papa op het punt stond om weg te gaan, was Long helemaal ontroostbaar. En dat heeft bijna de hele middag geduurd. Ook toen John al terug was. Long heeft beetje last van alle indrukken en van het feit dat hij niet alle aandacht meer krijgt van papa en mama. Is niet meer dan begrijpelijk. Maar is wel zonde hoor als zo'n klein mannetje zo moet huilen en we kunnen hem niet troosten. Zhi laat het allemaal gelaten over zich heen komen, hij komt dan wel even naar papa of mama en wijst dan op Long en trekt aan onze hand of hij zeggen wil, kom nou troost hem dan. Op een gegeven moment is Long in slaap gevallen. Nadat hij wakker is geworden zijn we nog even naar de speelruimte in het hotel geweest. Om 6 uur kwam onze gids met het paspoort van Zhi. Dus we kunnen morgen gewoon reizen. Ook kregen we nog zijn vaccinatieboekje. Morgen moeten we rond 12 uur in de lobby staan en worden we naar het vliegveld gebracht. Iets over 2-en gaat ons vliegtuig naar Beijing. Benieuwd hoe Zhi zich gaat houden. Wij weer een stapje dichter bij huis, hij weg van zijn geboortegrond. Wat een indrukken deze week wat een emoties. Het is een hele andere reis dan bij Long.
Terwijl ik dit zit te typen is papa aan het stoeien met de jongens. Eerste tand door de lip van Zhi, ondanks de kingsize bedden kun je er toch nog afvallen. Stoeien is dus klaar.
We hebben na deze vermoeiende en emotionele dag geen zin meer om in een restaurant te gaan eten, dus wederom roomservice besteld. Onze laatste avond in Zhengzhou sluiten we af met pizza. Ik weet niet of we morgen vanuit Beijing nog een verslag schrijven.
09 Januari 2012 - 11:06
Annemarie De Haan:
Goede reis lieve Bosjes en tot de volgende ronde.
Liefs van Annemarie -
09 Januari 2012 - 11:46
Willeke:
Ohh gossie... natuurlijk is het voor Long ook een hele omschakeling. Nu moet hij de aandacht delen en daar komt nog bij dat er van allerlei formaliteiten moeten worden afgehandeld. Dus jullie 100% op de kids richten gaat ook ff niet lukken. Weer inpakken, tis bijna topsport. Als je nu maar een beetje een goede nachtrust houdt, dat scheelt een boel. Kusje voor Long en Zhi en tot gauw weer. groetjes Willeke -
09 Januari 2012 - 11:48
Fam. Poppe:
Allereerst gefeliciteerd met jullie tweede zoon via via kwam ik op jullie site. Heerlijk om mee te mogen lezen wij hopen binnenkort ook naar Henan te reizen om onze tweede zoon op te halen. Voorstel december 2011.
Fijn om te zien hoe het daar is.
Groetjes uit Nederland
fampoppe.waarbenjij.nu
Theo,Susan,Don & ...... -
09 Januari 2012 - 12:30
Anne-lize:
Hallo familie Bos!
Al weer naar Beijing...de tijd vliegt voorbij...tenminste..hier wel. Ik hoop dat het vliegen voorspoedig zal verlopen. Ik lees regelmatig dat jullie 2e reis zo anders is dan de eerste, het maakt me nieuwsgierig. Mochten jullie tijd over hebben (duh..grapje) altijd in voor een mailtje hoor! Geniet in Beijing...weer Comfort Suites? Vergeet dan het lekkere bakkertje niet!
Groetjes Anne-Lize -
09 Januari 2012 - 14:11
Annelies:
Ah gossie, die Long, werd hem toch allemaal opeens wat teveel, die aandacht wordt nu toch verdeeld, even slikken voor de kleine man, maar met zulke ouders gaat dat lukken. Goede reis, weer een stapje dichterbij NL, Jeffrey wil elke dag op de laptop kijken naar foto's van je 2 mannetjes, ook het verhaal wordt aandachtig beluisterd, zo schattig, hij wil er niks van missen. We blijven meebeleven! Groetjes Alfons, Annelies en Jeffrey. -
09 Januari 2012 - 14:45
Anneke:
zeg maar tegen Long dat hij een heel goede fotograaf zal worden (later) en goed moet blijven oefenen vooral.
Goede reis !! -
09 Januari 2012 - 18:39
Jack Mariska En Jari:
Wat zijn de foto's weer leuk! En ideaal voor iedereen om alvast 'een beetje kennis te maken' met Zhi. Suc6 morgen met reizen met z'n vieren, toch weer een extra uitdaging! Blijf schrijven en foto's bijvoegen.
Groetjes van ons en tot snel! -
10 Januari 2012 - 08:06
Truusmuts:
Slinger net de pc aan. Bijna 15.00 uur. Nog even en jullie landen in Beijing. De verre reis naar een betere toekomst is nu echt begonnen voor ons dappere lieve manneke. En ook al is het hier koud en akelig weer we zullen jullie allemaal (maar deze keer vooral Zhi natuurlijk) met open armen en een warm hart ontvangen. Tot gauw. Dikke kus en knuff. Oma Will -
10 Januari 2012 - 13:40
Cindy:
Goeie reis en keep up the writing 8-) -
11 Januari 2012 - 07:44
Kathleen:
Hoop dat de reis en vlucht goed is verlopen!
Altijd weer benieuwd naar nieuwe verhalen en vooral foto's! Geweldig om jullie zo te zien genieten en leuk om de hele reis op deze manier te volgen!
Tot straks weer ;)
gr. Kathleen