Adoptiescreening en carnaval
Door: tweedekanjer
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
19 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Iets heel anders. Vrijdag was er carnaval van het kinderdagverblijf, ook Zhi is mee geweest. Voor hem de 1e keer carnaval en voor Long de 2e keer. Nu wilde Long wel verkleed. Heeft niet heel erg lang geduurd, toen hij eenmaal in het cafe was moest het Mega Toby pak weer uit. Zhi was een boefje (heel toepasselijk) en heeft zich ook goed vermaakt. Zhi houdt heel erg van muziek en van dansen. Vandaag zijn we naar de carnavalsoptocht geweest. Het was toch wel beetje koud (en papa en mama hadden het lumineuse idee om op de fiets te gaan, 't is tenslotte maar 5 kilometer). Maar we wisten natuurlijk ook niet dat het ging sneeuwen. We hebben even geschuild en daarna werd het op weg naar de fiets toch weer droog, dus hebben we de optocht toch nog uitgezien. Long en Zhi om en om even op schouders van papa. Thuis lekker chipjes gegeten. En om 7 uur was de energie bij beide mannetjes op, dus iets vroeger naar bed dan anders. Het slapen gaat de laatste dagen heel goed, zelfde ritueel elke dag, dan nog even boekje lezen en dan in bed. Tegenwoordig neemt hij Bumba in zijn handjes, stopt zijn duim in de mond en gaat slapen. We hoeven er niet meer bij te zitten. De ene dag slaapt hij sneller in dan de andere, maar hij huilt niet meer en hij roept ook niet meer om mama of papa. 's Ochtends wordt hij na 8 uur wakker en gaat dan liggen roepen, mama!!!!! Maar niet huilen en niet meer in paniek. Dus een stap vooruit. Ook komt hij ons zo nu en dan uit zichzelf een kusje geven. En wanneer hij valt of zich bezeerd komt hij ook troost zoeken bij 1 van ons. Ook dit is een stap in de goede richting, want voorheen als hij zich bezeerde dan werd er bijna niet gehuild. En als we dan kijken wat hij allemaal al snapt!!! Niet te geloven dat hij nog geen 2 maanden bij ons is. Gaat heel goed. Hij vind het ontzettend leuk om mama te helpen bij het aanzetten van de tafel, alles op de tafel leggen. Ook het uitruimen van de vaatwasser is een van zijn favoriete klusjes, hij pakt alles er uit en laat het dan zien en als ik zeg waar hun spulletjes moeten dan trekt hij de la open en legt (oke gooit) het er in. Alleen stofzuigen vindt hij niet leuk, dan gaat hij op de bank zitten en doet zijn handjes over zijn oren. Samen met zijn grote broer door de kamer rennen en lekker gillen is ook heel leuk. En wat ook heel leuk is....jezelf gewoon op een slapende hond laten vallen. (Ik denk voor Zhi iets leuker dan voor de slapende hond.) Verder gaat alles hier zijn gangetje, we komen steeds beter is ons ritme, krijgen meer routine. Maar het is nog een lange weg en een hele ondekkingsreis om onze jongste te leren kennen. Hij verbaast ons regelmatig en we liggen ook regelmatig in een deuk om zijn fratsen, want het blijft een clown. Ook Long vindt zijn kleine broertje steeds leuker, de woedenaanvallen worden steeds minder en hij laat Zhi steeds makkelijker met zijn speelgoed spelen. Dit was het voor nu, tot de volgende blog. Ga proberen nog wat foto's er op te zetten. Ook nog wat foto's van de sneeuw. Dat witte spul vond Zhi echt geen succes. Leuk om naar de kijken maar echt niet om zelf in te staan.
02 Maart 2012 - 14:18
Paulie De Visser:
Hallo Allemaal,
Het is voor het eerst dat ik dit lees, maar wat leuk allemaal, en wat een leuk ventje. Geniet er lekker van, veel lachen en goed dat Long er al wat aan gewend is. En nog gefeliciteerd he
Veel plezier
Paulie