zaterdag 7 JANUARI - Reisverslag uit Beijing, China van Annemarie Bos - WaarBenJij.nu zaterdag 7 JANUARI - Reisverslag uit Beijing, China van Annemarie Bos - WaarBenJij.nu

zaterdag 7 JANUARI

Door: tweedekanjer

Blijf op de hoogte en volg Annemarie

07 Januari 2012 | China, Beijing

Gisteren niet geblogd. We waren danig aangeslagen van hetgeen we in het kindertehuis en onderweg er naar toe hebben gezien. Het enige wat ik er over kwijt wil is dat ze in het kindertehuis van Zhi hebben gehouden en hem met liefde hebben omringd. Ze hebben er alles aan gedaan, binnen hun mogelijkheden, om goed voor hem te zorgen. Het is goed dat we zijn geweest, maaar het was een emotioneel bezoek. 's Middags toen we terug waren in het hotel hebben we nog even gezwommen, want dat hadden we Long beloofd omdat hij zich zo goed heeft gedragen. Daarna zijn we bij de pizzeria in het hotel wezen eten. Nog geskyped met opa en oma en met tante Simone en Daan (kindjes lagen al wel op bed). Daarna zijn wij ook gaan slapen.

Vanmorgen werden we om half 10 afgehaald om naar het museum te gaan. De jongens hebben weer doorgeslapen. Ook John en ik hebben goed geslapen. (Hoe het dan komt dat we toch niet zijn uitgerust....) We hebber er ongeveer 1.5 uur rondgelopen. Valt weinig over te vertellen, een hoop opgravingen maar als je 1 scherf hebt gezien heb je ze allemaal gezien. Valt ook niet mee om het chinees bijschrift te lezen dus je weet ook niet precies waar je naar staat te kijken. Daarna in een restaurant tegenover het hotel gegeten en nu is John met de gids de stad in om te kijken waar we de beste souvenirs kunnen kopen. Wij waren nog wel de grootste attractie in het hele museum, er bleven gewoon mensen met ons mee lopen en maar blijven kijken. Er zijn foto's genomen van John. We zullen waarschijnlijk weer roomservice bestellen en dan slapen. Morgen hebben we een vrije dag. We wilden beetje de stad verkennen, maar ze geven sneeuw af. We wachten het af.

Zhi ontdooit steeds meer. Gaat ook al lachen tegen papa en soms zelfs al een beetje tegen Long. Hij aapt Long wel na. Long roept steeds als we op de lift staan te wachten open. Nou dat kan die andere kleine chinees ook. Vanmiddag toen John weg was liep Zhi steeds naar de deur en riep papa, papa. Het is een echte rauwdouwer. Wanneer hij zijn zinnen op iets heeft gezet dan gaat hij er in 1 streep op af. Oke, dat gaat beetje met vallen en opstaan want hij loopt verre van stabiel. Je kan ook merken dat hij niet gewend is om zelf dingen te pakken. Hij gaat op zijn kont zitten en wijst op wat hij hebben wil en zegt dan uh uh. Als we dan zeggen, toe pak het zelf dan kijkt hij op je of als hij zeggen wilt ja daag, daar zijn jullie toch voor. Behalve als er eten in de buurt is, dan kan hij het wel zelf...... Verder merk je ook dat hij weinig gestimuleerd is wat spelen betreft, hij weet niet wat hij bijvoorbeeld met een knuffel moet doen. Ook staat hij helemaal scheef, hij heeft denken we voornamelijk op 1 kant gelegen, want zijn nek en hoofd staan scheef. En zijn hoofd is aan 1 kant helemaal plat. We krijgen er onze handen vol aan.

Ps: titel aangepast : dankjewel Anne-Lize

• 07 Januari 2012 - 12:02

Peter En Anne-lize:

Hallo familie Bos!
    Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon. Wat een gezonde wangen zeg! Wij hopen dat jullie erg genieten van het mooie China en jullie kanjers. Bedankt voor de leuke kaart! We vinden het fijn om weer mee te mogen lezen...zijn wij ook weer een beetje in China!
    Groetjes Peter Anne-Lize en Jan-Jin

• 07 Januari 2012 - 12:05

Anne-lize:

Misschien toch wel meer moe dat jullie denken? Er staat 7 september boven jullie verhaaltje...het is toch echt al januari hoor....2012....hihihi

• 07 Januari 2012 - 13:41

Hallo Allemaal:

Hier eindelijk en berichte van mij, Tante Na, nou dat mannetje ziet er goed uit hoor. Leuk jullie zoalle vier te kunnenj zien en een mooi reisverslag.Eindelijk heb ik door hoe ik het lezen kan, dus dat heb ik nu pas gedaan, de zevende.
    Hoop dat jullie nog een mooie tijd met z'n viertjes doormaken daar in China en aardig aan elkaar kunnen wennen.
    Groetjes Tante Na

• 07 Januari 2012 - 14:51

Annemarie De Haan:

Hoi lieve Bosjes
    Heb jullie laatste verhaal gelezen en ik denk dan weer terug aan de tijd dat wij onze zoon ophaalden. Ook dat was heel erg emotioneel en raakte ons dan ook heel diep. Het is wel buitengewoon fijn voor jullie te weten dat Zhi met heel veel liefde was omgeven. Dat is voor zijn latere leven van groot belang. En nu is het kind bij jullie en wordt omgeven door warmte en genegenheid. De vier bosjes wens ik verder een aangenaam verblijf. Geniet verder van alle mooie dingen. Kijk uit naar het volgende verslag.
    lieve groetjes van Annemarie

• 07 Januari 2012 - 17:21

Andre Simone En Daan:

Hallo,

Fijn om te weten waar Zhi heeft gewoond (als was dat dan minder...) en dat ze hem liefde hebben gegeven!!!

Hij leert snel als tie Long nu al napraat! Tis is echt een grappig ventje; Long zal wel trots zijn op zn kleine broer.

Daan vraagt bijna iedere dag wanneer jullie terugkomen...hahaha!

Dikke kus van ons

• 07 Januari 2012 - 20:47

Mischa :

wat fijn om te lezen dat jullie indruk ten aanzien van de liefde die Zhi heeft gehad in het tehuis zo goed is. Ook heel emotioneel en heftig natuurlijk. Zoals alles nu voor jullie is. Maar zo te lezen doen jullie het hartstikke goed!
    Liefs, Mischa

• 07 Januari 2012 - 21:20

Pim:

Hoi hoi,

Goed dat Zhi al begint te wennen aan jullie. En dat hij zijn grote broer nadoet is natuurlijk een goed teken!

Bedankt voor het mooie kaartje. Geniet morgen van jullie vrije dag en de Chinese sneeuw! Ik kijk uit naar je volgende bericht Annemarie.

Pim

• 07 Januari 2012 - 23:33

Cindy:

Wat een heerlijke blog.
    Ben in Thailand in een weeshuis geweest en kan daar eigenlijk nog steeds (10 jaar na dato) heel stil van worden. Geen idee of in China zoiets vergelijkbaar is.

Ook handen vol gaat jullie en hem lukken, kleine stapjes tegelijk.

En dat je moe blijft in China snap ik heel goed (iets met drukte / de lucht / koud / gekakel hihi) en veel bekijks, worjeooknieuitgerustervanhe.

Liefs vanuit de nachtdienst hier