Papierwerk - Reisverslag uit Beijing, China van Annemarie Bos - WaarBenJij.nu Papierwerk - Reisverslag uit Beijing, China van Annemarie Bos - WaarBenJij.nu

Papierwerk

Door: tweedekanjer

Blijf op de hoogte en volg Annemarie

05 Januari 2012 | China, Beijing

Zo vandaag staat in het teken van de nodige officiele papieren. Als de eerste nacht een voorbode is van de volgende 20 jaar, dan hoor je ons niet klagen. Heel de nacht doorgeslapen.... Maar eerst eens proberen om met z'n 4-tjes te ontbijten. Wonder boven wonder eten beide boefjes meer dan genoeg en wordt er ook niks stuk gemaakt. En voor papa zijn er sloten DE koffie dus die komt de dag ook wel door ;-) Wederom netjes aangekleed terug naar het registratiekantoor waar we weer het Nederlandse echtpaar van gisteren zien (ook jullie nogmaals van harte gefeliciteerd). Even wachten en daar komen de dames met het officiele RODE BOEKJE van Zhi. Een paar mooie Chinese woorden voor ons en het andere gezin en gefeliciteerd, we zijn officieel de papa en mama van Zhi. En for the record, hij is nummer 1 (oke, wil niet meer zeggen dan dat hij het eerste kindje is dat in deze provincie geadopteerd wordt in 2012, maar toch hè). We kunnen trouwens wel merken dat Zhi weinig gestimuleerd is en dat hij een redelijke achterstand heeft op dat gebied. Maar we krijgen wel steeds meer lachjes en worden al een enkele keer als papa en mama aangesproken dus we zijn vol goede moed.
Vervolgens naar de notaris. Weer in het busje en weer in het strijdgewoel van verkeer. Want ik weet niet hoe ze het presteren maar ze kunnen hier met 6 auto's naast elkaar rijden op maar 4 banen en dan ook nog fietsen en brommers er tussen. En ook nog gewoon (nou ja gewoon) oversteken!!!!! Bij de notaris wordt er niets tegen ons gezegd.... beetje wijzen waar we moeten zitten en staan voor foto maar verder loopt alles via de gids. Die is trouwens goud waard want die neemt ons heel veel uit handen. Zorgt dat alle papieren er zijn, spaart de bonnetjes en zorgt dat we op tijd klaar staan met betalingen. Akte van de notaris zien we trouwens pas over 3 dagen, vlak voordat we naar Beijing terugvliegen. Nog even pasfotootje van Zhi, voor notaris en Nederlandse ambassade, bij de Kodak-express, alwaar er 2 dames verveeld rondhangen en 1 kerel twaalf rolletjes (oke die zijn er niet meer) volschiet voor 2 keer 8 pasfoto's. En dat voor 2 euro 50!
Net na de middag terug op de hotelkamer.... Zhi trok schoenen uit en wees op z'n bed, napping-time. Hij was ook zo vertrokken. Papa en Long zijn toen maar wezen zwemmen, mama ook een beetje geluierd. Daarna voor de verandering weer maar eens roomservice besteld en toen zijn we weer naar de supermarkt gelopen. Morgen heb we namelijk de mogelijkheid om het weeshuis waar Zhi gezeten heeft te bezoeken en daar willen we wat luiers en ander babyspul doneren. Zhi al huilend in de buggy en Long dapper aan de hand op pad. Je snapt het, Long viel midden in de supermarkt in slaap en het was dus sjouwen geblazen voor ons allebei terug. Gelukkig zat het prinsje vrolijk lachend in zijn buggy.... zeker toen we een witte poedel met een roze staart in een Mickey Mouse truitje voorbij liepen. We bleven er bijna in van het lachen!!! Op de hotelkamer even met Nederland gebeld want ome Dré is een beetje ziek, sterkte Dré!!!! En omdat het vanochtend zo goed ging eens een keertje buiten de hotelkamer gegeten. Wederom een hele belevenis maar we hebben goed gegeten (alle 4) en niets kapot gemaakt. Goed ze moeten heel de tafel met alles erop en het omliggend tapijt industrieel schoonmaken maar dat moest toch een keer gebeuren!!!
Op dit moment ligt Zhi al lekker te slapen en Long ook eindelijk want die is niet moe vanwege zijn middagdutje..
Nou morgen spannende dag in het weeshuis, tot dan.

• 05 Januari 2012 - 13:58

Truusmuts:

Nogmaals, ben heel erg onder de indruk hoe alles gaat. Alles zo natuurlijk. Geweldig!! Heb vooral genoten van de foto's met jullie viertjes. En moesten jullie weer in gala? hi hi hi. Knap hoor van Zhi, dat hij al papa en mama zegt en ook al duidelijk kan maken wat hij wil. Naar bed. Kijk uit naar het volgende bericht. Tot dan dikke knuff. Oma Will

• 05 Januari 2012 - 14:22

Sandra Michael En Bo:

Van harte gefeliciteerd met dit prachtige mannetje. En wat doet hij het al goed. Wij lezen met tranen in onze ogen naar jullie belevenissen. Geniet van jullie mooie gezin . Lieve groet van ons

• 05 Januari 2012 - 14:57

Peter En Marjet Van Baaren:

Hallo familie,

Toch gevonden. We konden jullie weblog niet openen. We hadden al gegoogled, maar konden niets vinden. Vandaag na berichtje op onze weblog en een email, toch nog een keer gezocht, en gevonden. Wat een mooi mannetje. Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje. En tot in Beijing!

Groeten Peter en Marjet

• 05 Januari 2012 - 20:25

Kathleen:

Jeeeeej dat klinkt allemaal goed zeg! En wat een heerlijk boefje op de eerste foto! Wat zullen jullie ook trots zijn op Long, de grote broer, het ijsbrekertje. En mama heeft een gelukzalige blik op foto 7 ;)
    Have fun, gr. kathleen

• 05 Januari 2012 - 20:26

Kathleen:

Oja...... Bedankt voor het leuke kaartje! Mooie naam!

• 05 Januari 2012 - 21:54

Arjen En Lieneke:

Wat een heerlijk klein boefje is Zhi zeg. Leuke foto's!
    Bedankt voor het mooie aankomstkaartje van Zhi. Dat was een leuke verrassing in de brievenbus vandaag.

Arjen, Lieneke, Yulia & Sem

• 06 Januari 2012 - 12:04

Tantemuts:

het is weer hartstikke leuk om te zien hoort al allemal bij elkaar, hoop dat het weeshuis niet te veel meevalt, want anders wil Zhi misschien niet meer mee. grinnik grinnik.

• 06 Januari 2012 - 15:02

Marco, Myra En Kids:

Hallo familie Bos.
    Eindelijk hebben we jullie weblog gevonden, met wat hulp van onze reisgenoten. Super om jullie zoon Zhi te mogen bewonderen. Van harte gefeliciteerd vanuit Jinan. We bewonderen Zhi en zijn grote broer Long graag in Beijing. Tot over een paar dagen.
    Marco, Myra, Lin Mei, Yao en Yuan

• 06 Januari 2012 - 18:22

Mischa :

Hee..! De hele nacht doorgeslapen!!! Goed hoor..! Leuke fotootjes ook! Onze kids willen steeds het nieuwe broertje van Long bekijken op de lap-top, lief he? ;)
    Liefs, Mischa

• 06 Januari 2012 - 21:37

Heidy:

Super om jullie zo te volgen. Gefeliciteerd met zhi. Mooi kaartje trouwens. Geniet lekker met zn 4en maar dat gebeurd al volop zie ik wel